Selecteer een pagina

Ook op andere apparaten dan alleen je televisie is het mogelijk om tv-programma’s te kijken. De meeste kabelmaatschappijen en internetaanbieders laten u ook tv-kijken op uw laptop, uw tablet zoals een iPad en op uw smartphone.

Het was een ontwikkeling die er al langer aan zat te komen. Menig bezitter van laptops en tablet was al gewend om zo nu en dan een voetbalwedstrijd online te kijken of hier of daar een illegale film te kijken op zijn tablet of laptop. Op hier en daar een experiment na is daar vanuit televisie-aanbieders nooit echt iets mee gedaan tot nu toe. Want diverse aanbieders van kabel tv en ook enkele aanbieders van internet verbindingen maken het hun klanten nu mogelijk om via een tvportaal in te loggen en een televisiezender uit te kiezen om te kijken.
Dit tv-kijken via een televisie portaal maakt het in feite mogelijk om met alle mobiele apparaten waar je ook bent in huis tv te kijken. Zolang u maar een goede wifi verbinding heeftkunt u overal in huis inloggen op het tvportaal en de zenders van uw keuze bekijken.
Enkele van de aanbieders die dit mogelijk maken zijn onder andere Ziggo, UPC en internetaanbieder XS4All.

In sommige gevallen kleven er echter nog wel wat haken en ogen aan het mobiel kijken. In eerste instantie hebben de kabelmaatschappijen voorkeur gegeven aan mobiele apparaten van producent Apple. Dit betekent dat wanneer er een app nodig is om op een mobiel apparaat goed naar de tvportaal te kunnen kijken en je hebt geen iPad of iPhone dan kon het wel eens zijn dat het tvportaal voor jouw mobiele apparaat niet werkt.
Goed voorbeeld daarvan is het tvportaal van UPC. Alleen UPC klanten met een iPad of iPhone kunnen daar gebruik van maken. Wie een mobiel apparaat heeft met Android als besturingssysteem kan momenteel nog geen gebruik maken van Horizon.tv het tvportaal van UPC. Een app daarvoor is wel in de maak en zal in de toekomst beschikbaar worden.

Ook is het nodig om mobiel tv te kunnen kijken via een tvportaal van een internetaanbieder of kabelmaatschappij is dat je een alles in een hebt. Zeker wanneer er meerdere mensen in huis zijn die tegelijkertijd gebruik zullen maken van het tvportaal is het gewoon nodig om een sterker internet verbinding te hebben die al deze streaming tv zenders tegelijkertijd kan doorgeven. Het is daarom niet voor niks dat bijvoorbeeld kabel maatschappij UPC nieuwe klanten van Horizon ook een sterkere internet verbinding aanbieden.
Ook wanneer u tussen de set topbox en uw mobiele apparaat nog router heeft zitten is het van belang dat dit apparaat wel in staat is om tegelijkertijd meerdere apparaten draadloos van streaming video te voorzien. Vooral oudere routers zouden hier nog moeite mee kunnen hebben.

Feit is wel dat het tv-kijken van de toekomst is gearriveerd met de mogelijkheden die kabelmaatschappijen en internetaanbieders hun klanten bieden om op hun mobiele apparaten tv te kijken.