Kun je een mobiel abonnement afsluiten wanneer je bij Preventel geregistreerd staat?

Vraag: Ik heb een brief gekregen waarin staat dat ik vanwege een betalingsachterstand bij een telefoon provider geregistreerd sta bij Preventel. Kan ik nu nog elders een mobiel abonnement afsluiten?

Antwoord: Nee, een abonnement waarbij je achteraf gefactureerd wordt voor de kosten die je gemaakt hebt is niet mogelijk om af te sluiten wanneer je geregistreerd staat bij Preventel. Maar gelukkig zijn er wel alternatieven.

Preventel is een samenwerkingsverband van telecomproviders waar zij mensen met een betalingsachterstand bij een telecomprovider registreren om te voorkomen dat ze bij een andere telecomprovider schulden maken na te zijn overgestapt. Dit samenwerkingsverband tussen de telecomproviders is opgericht nadat de telecomproviders de samenwerking met het BKR hebben opgezegd. De noodzaak bleef echter wel bestaan dat consumenten werden beschermd tegen de schulden die ze zelf maken en dat de telecomproviders werden beschermd tegen consumenten die hun rekeningen niet konden betalen. Hierom worden mensen met een betalingsachterstand bij een telecomprovider dus geregistreerd bij Preventel en voordat een abonnementsaanvraag wordt toegekend wordt er eerst gekeken of een aanvrager bij Preventel geregistreerd staat.

Om te kijken of je geregistreerd staat bij Preventel kun je contact met ze opnemen om te zien of dit het geval is. Om je registratie te verwijderen bij Preventel is het van belang dat je de openstaande rekeningen bij je telecomprovider geheel voldoet.

Wil je weten wat voor opties je nog hebt als je bij Preventel geregistreerd staat? Lees dan het artikel: Geregistreerd bij Preventel? Neem een simpel abonnement of prepaid simkaart.

1 Comment

  1. Nou ik sta geregistreerd bij Preventel en heb toch een abonnement af kunnen sluiten hoor. Ik wil geen reclame maken of zo maar heb gewoon via de website een bestelling gedaan en alles kwam een paar dagen later gewoon aan.

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>