Kun je een mobiel abonnement afsluiten wanneer je bij Preventel geregistreerd staat?

Vraag: Ik heb een brief gekregen waarin staat dat ik vanwege een betalingsachterstand bij een telefoon provider geregistreerd sta bij Preventel. Kan ik nu nog elders een mobiel abonnement afsluiten?

Antwoord: Ja het is wel mogelijk om een abonnement af te sluiten ook al sta je bij Preventel geregistreerd! Je hebt alleen niet zoveel keus uit providers en je kunt alleen een abonnement zonder gratis telefoon afsluiten.
Daarnaast zul je vooruit moeten betalen in plaats van achteraf zoals bij een gewoon abonnement. Ook bij het afsluiten van het abonnement zul je direct zowel een maandbedrag als aansluitkosten met iDeal moeten afrekenen. Maar vervolgens heb je wel een abonnement ondanks dat je bij Preventel geregistreerd staat.

Preventel is een samenwerkingsverband van telecomproviders waar zij mensen met een betalingsachterstand bij een telecomprovider registreren om te voorkomen dat ze bij een andere telecomprovider schulden maken na te zijn overgestapt. Dit samenwerkingsverband tussen de telecomproviders is opgericht nadat de telecomproviders de samenwerking met het BKR hebben opgezegd. De noodzaak bleef echter wel bestaan dat consumenten werden beschermd tegen de schulden die ze zelf maken en dat de telecomproviders werden beschermd tegen consumenten die hun rekeningen niet konden betalen. Hierom worden mensen met een betalingsachterstand bij een telecomprovider dus geregistreerd bij Preventel en voordat een abonnementsaanvraag wordt toegekend wordt er eerst gekeken of een aanvrager bij Preventel geregistreerd staat.

Om te kijken of je geregistreerd staat bij Preventel kun je contact met ze opnemen om te zien of dit het geval is. Om je registratie te verwijderen bij Preventel is het van belang dat je de openstaande rekeningen bij je telecomprovider geheel voldoet.

Maar er is dus een provider die niet samenwerkt met Preventel en dat is de provider Simpel. Zij hebben het volgende op hun website staan:

Omdat bij Simpel iedereen welkom is heeft Simpel besloten zich niet aan te sluiten bij Preventel. Dus ook als je in het verleden eens te laat je telefoonrekening hebt betaald kun je bij Simpel een voordelig sim-only abonnement afsluiten.

Maar zoals gezegd, vooruit betalen is de voorwaarde. Dus klik hier en vraag nu een abonnement aan bij Simpel en houd je gegevens voor internetbankieren bij de hand.

5 Comments

 1. Nou ik sta geregistreerd bij Preventel en heb toch een abonnement af kunnen sluiten hoor. Ik wil geen reclame maken of zo maar heb gewoon via de website een bestelling gedaan en alles kwam een paar dagen later gewoon aan.

  Reply
  • hoi kees ,via welke provider dan?

   Reply
   • Sorrie voor de late reactie jonges ik kijk net pas in mijn spamfolder. Ik heb een abonnementje van Simpel. Ik kreeg mijn chippie zonder problemen binnen ookal heeft telfort me aangemeld bij preventel

    Reply
  • Kees, alles is in orde hoop ik

   Reply
 2. raar is zat 5 jaar terug in de schuld sanering alles weg en dan zeggen ze leuk dan is de registratie voor bij ja jammer genoeg nog niet veel allende met deze firma

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>